Historie

I 2009 købte jeg min første hund, Rex (Tobila's Noa), og interessen for at opdrætte schæferhunde sneg sig ret hurtigt ind. I 2012 besluttede jeg at tage opdrætteruddannelsen for at lære mere og i 2013 købte jeg kennelmærke og hjemmeside samtidig som jeg begyndte at lede efter en egnet avlstæve.


Jeg ønskede at starte op med en hvalp, som jeg selv kunne præge og dermed kende rigtig godt. Fra hvalp til avlstæve er der dog langt og mange faktorer den kan blive sorteret fra på, men jeg havde ikke travlt. Efter flere besøg hos kenneler i Danmark fandt jeg to tæver, jeg ønskede en hvalp efter. Den ene gik aldrig mere i løb og den anden gik tom to gange. Begge havde før haft flere kuld.


Til sidst efter meget søgning og udvælgelse stod valget mellem to kuld med samme far, født samme dag. I deres 6. leveuge var jeg i Tyskland i 3 dage for at se nærmere på det udvalgte kuld og endte med at vælge Dana von der Burg Bilstein.


Dana er en helt anden type hund end Rex, og jeg skulle bruge lidt tid på at lære hendes signaler at kende, før jeg forstod hende. Dana har på intet tidspunkt skuffet med sine brugsegenskaber - hun er til gengæld en god træningsudfordring for mig som hundefører og hun arbejder virkelig intenst og med glæde. Efter at have undersøgt hendes sundhed efter bedste evne, valgte jeg i 2017 at lade hende blive første avlstæve i Kennel Tigerdyret.